O nama

Dve decenije iskustva u projektovanju i proizvodnji opreme za uređenje dečijih igrališta, parkova, sportskih terena.
Osnovna karakteristika preduzeća je stalan razvoj novih i usavršavanje postojećih proizvoda, osvajanje novih tržišta, kao i proširenje proizvodnih kapaciteta, obima proizvodnje i broja zaposlenih, kao i uvođenje sistema kvaliteta u proizvodnju i proizvode. Naše ime i naši proizvodi su postali poznati i prepoznatljivi na tržištu Srbije i šire, preko uspešne saradnje sa mnogobrojnim predškolskim ustanovama, školama, Direkcijama za izgradnju, Javnim preduzećima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori,…

Kvalitet proizvoda (Atesti)

Bezbednost i sigurnost korisnika-dece je na prvom mestu. Sva standardna opremu za dečija igrališta i sportske terene, proizvedena u preduzeću „ERGOPRODUKT“ d.o.o. iz Čačka je urađena po ustaljenoj tehničkoj dokumentaciji i tehnološkom postupku preduzeća (inženjerski projektovana, ergonomski prilagođena, u praksi proverena!) i usaglašena je sa Evropskim normama EN 1176:2008 i EN 1177:2008, koje je propisao evropski komitet za standardizaciju (CEN), a prihvatio Zavod za standardizaciju Srbije (kao SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177). Na taj način je obezbeđen kvalitet opreme u smislu sigurnosti i bezbednosti korisnika-dece! (Poseduje ATEST-e izdate od strane sertifikacionih kuća u Srbiji!).
U ovom katalogu je izdvojena i prikazana oprema, koja je projektovana i proizvedena u našem pogonu, koja je dobila odlične preporuke od dosadašnjih korisnika! Ali naručioci mogu i sami kreiratizahtevati novu (sličnu) opremu (kombinovanjem, dodavanjem, oduzimanjem, zamenom pojedinih elemenata (tobogana, stepenica, ograda, maski, boja,…) po svojoj želji!
Bezbednost, sigurnost dece, udobnost opreme su na prvom mestu.

Materijali (izbor, kvalitet, zaštita):

Opremu proizvodimo od različitih materijala; metala, drveta i armiranog poliestera!

Metalni elementi (noseće konstrukcije metalnog proizvodnog programa, ograde, ramovi, nosači,...), izrađujemo isključivo od čeličnih okruglih šavnih cevi za konstrukcije, potrebnog poprečnog preseka-debljine zida i odgovarajućeg kvaliteta (Č0545, Č 0146, Č0361,...).
Svi metalni elementi su mehanički očišćeni, fosfatirani (S-15), premazani zaštitnom bojom za metal, obojeni završnom bojom po želji naručioca. Po zahtevu, metalne elemente možemo isporučiti i specijalno zaštićene i obojene (cinkovanje, plastificiranje, specijalne boje,...).
Elementi od drveta (drveni proizvodni program, kao i delovi od drveta, standardno izrađujemo od kvalitetne građe četinarskog drveta; jela, bor, smrča. Po zahtevu naručioca opremu ili delove opreme možemo izraditi i od tvrdog tehničkog drveta; hrast, bukva, jasen,.. Drveni elementi su mašinski obrađeni, ili tesani i ručno i mašinski uglačane površine i zaobljene ivice.
Drvo je prirodno (po potrebi prisilno!) sušeno, posle obrade, zaštićeno poliesterskim premazom (da ne puca!) i premazano zaštitnom bojom za drvo i završnim dekorativnim bojama po želji naručioca ili lazurnim premazom, po želji naručioca. Drveni delovi u zemlji i 10 cm iznad se dodatno premazuju bitulitom kao zaštita od truljenja! Zbog prirode drveta, kao građevinskog materijala, potrebno je povremeno pregledati i po potrebi dotegnuti spojevei, kao i 1-2 puta u toku kalendarske godine premazati lazurnim premazom ili odgovarajućim završnim bojama sve drvene površine, zbog produženja veka trajanja drvene konstrukcije i zbog estetskog izgleda drvenih površina.
Pojedine elemente izrađujemo od vodootpornih panela (debljine 18-20mm), dodatno zaštićenih premazima za drvo i obojenih po želji naručioca.
Svi drveni elementi su urađeni sa fino obrađenim ivicama i površinama (zaobljenim ivicama, uglačanim površinama!)
Sva oprema je predviđena za pričvršćivanje-ankerisanje za podlogu, (markom betona MB30) i isporučuje se sa svim potrebnim elementima za ankerisanje. Pričvršćivanje se vrši radi stabilnosti, obezbeđenja od krađe, nesavesnog rukovanja i dodatne sigurnosti na javnim površinama (parkovi, vrtići, školska dvorišta, javni sportski tereni,...). Na zahtev naručioca opremu za bašte i privatna dvorišta izrađujemo kao mobilnu varijantu, uz dodatne mere stabilnosti!

Boje

Sva metalna oprema je posle fosfatiziranja (S-15) i zaštitnog premazivanja osnovnom bojom, bojena završnim kvalitetnim bojama (veselim-toplim dečijim bojama; žuta, crvena, narandžasta, plava, zelena), ili po želji naručioca.
Drveni elementi su posle premazivanja poliesterskim premazom „grundom“ i osnovne boje za drvo, bojeni završnom bojom (veselim-toplim dečijim bojama; žuta, crvena, narandžasta, plava, zelena), ili lazurnim premazom po želji kupca (manji izbor boja!), na bazi voska, koji dodatno štiti drvo od atmosferskih uticaja, UV-zračenja i prskanja.

Copyright © 2012-2016 ERGOPRODUKT, 32 000 Čačak, Devet Jugovića 1/1